Πώς να τοποθετήσετε μάσκα μαλλιών;

Οι μάσκες μαλλιών είναι προϊόντα για τη βαθιά θρέψη των μαλλιών μας. Περιέχουν συστατικά που έχουν σχεδιαστεί να ταιριάζουν στις ανάγκες μας. Τα αποτελέσματα αυτών των θεραπειών διαρκούν για μεγάλο διάστημα και τα μαλλιά σας είναι δυνατά και ενυδατωμένα. Δείτε πώς να τοποθετείτε σωστά μάσκες μαλλιών για να τις αξιοποιείτε πλήρως.

Όλη η διαδικασία της θεραπείας θρέψης ξεκινά με το ίδιο βήμα – στο κατάστημα, αποφασίζοντας ποια μάσκα αξίζει να αγοράσετε. Θυμηθείτε ότι το προϊόν πρέπει να πληρεί όλες τις προσδοκίες σας, που αφορούν τα προβλήματα των μαλλιών σας. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε προσεκτικά την ετικέτα και μετά να δείτε τις απόψεις των χρηστών ονλάιν για το προϊόν, πριν το αγοράσετε. Βέβαια ενδέχεται ακόμα και το καλύτερο προϊόν να μη λειτουργήσει για εσάς, εάν δεν το χρησιμοποιείτε σωστά.

Να θυμάστε πάντα ότι οι μάσκες μαλλιών πρέπει να τοποθετούνται σε βρεγμένα μαλλιά. Ειδικά εάν τα μαλλιά σας έχουν χαμηλό πορώδες και τα κύτταρα της τρίχας είναι σφιχτά κολλημένα στον πυρήνα. Τα βρεγμένα μαλλιά θα απορροφήσουν το προϊόν καλύτερα και συνεπώς θα λειτουργήσει πιο σωστά, γιατί τα κύτταρα θα είναι ελαφρώς πιο φαρδιά όταν είναι βρεγμένα. Γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιείτε μάσκες μαλλιών όταν λούζεστε, ειδικά όταν το σαμπουάν περιέχει ισχυρά απορρυπαντικά. Η μάσκαρα θα λειάνει, θα απαλύνει και θα γυαλίσει τα μαλλιά σας. Ωστόσο τα μαλλιά σας πρέπει να είναι νωπά, αλλιώς το προϊόν θα φύγει, τα ενεργά συστατικά δεν θα εισχωρήσουν και δεν θα θρέψουν τους θύλακες. Μια συμβουλή είναι να σκουπίσετε τα μαλλιά με μια πετσέτα για να φύγει το πολύ νερό.

Οι μάσκες μαλλιών τοποθετούνται από τη μέση του μήκους της τρίχας. Δεν χρειάζεται να βάζετε το καλλυντικό σε όλο το μήκος, καθώς λειτουργεί σαν σφουγγάρι. Η τρίχα απορροφά το προϊόν και το «μεταδίδει» σε άλλες τρίχες, πιο ταλαιπωρημένες, πολύ γρήγορα. Σιγουρευτείτε ότι η μάσκα δεν τοποθετείται στο τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να λαδώσει τα μαλλιά σας. Η ποσότητα της μάσκαρα μαλλιών πρέπει να τοποθετείται ανάλογα με τη φθορά και το μήκος της τρίχας. Δεν υπάρχει λόγος να βάζετε μεγάλη ποσότητα, γιατί τα μαλλιά δεν θα το απορροφήσουν.

Αρκεί να αφήσετε το προϊόν στα μαλλιά για 30 λεπτά. Αυτός ο χρόνος αρκεί για να απορροφήσουν οι τρίχες όλα τα θρεπτικά συστατικά. Μην «αφήσετε» την μάσκα μαλλιών όλο το βράδυ. Μετά την τοποθέτηση, χτενίστε τα μαλλιά για να κατανεμηθεί το καλλυντικό ομοιόμορφα. Κάθε θεραπεία πρέπει να γίνεται μια φορά τη βδομάδα, μέχρι να έχετε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε τη μάσκα με άλλα καλλυντικά ή… βρώσιμα προϊόντα, για παράδειγμα: βότανα, έλαια ή εκχυλίσματα φυτών.