Χειροποίητες λύσεις για όμορφα μαλλιά – μάσκες μαλλιών.

Οι χειροποίητες μάσκες μαλλιών θα σας χαρίσουν όμορφα, περιποιημένα και εντυπωσιακά μαλλιά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χειροποίητης μάσκας είναι τα φυσικά συστατικά, χωρίς ανεπιθύμητα χημικά, ενώ προσφέρει ασφάλεια και την ικανότητα δημιουργίας ενός καλλυντικού που θα σας ταιριάζει απόλυτα. Δείτε παρακάτω τις πιο γνωστές συνταγές για μάσκες μαλλιών.

Μάσκα Μαλλιών Μπανάνας

Για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα, κόψτε μία ώριμη μπανάνα, προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας γιαουρτιού, δύο κουταλάκια του γλυκού έλαιο εκχυλίσματος σπόρου σιταριού, ένα κουταλάκι μέλι, δύο κουταλάκια γάλα και μερικές σταγόνες λάδι αβοκάντο. Συνδυάστε όλα τα συστατικά, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάσκα. Αφού λουστείτε προσεκτικά, βάλτε το μείγμα στα μαλλιά και τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα. Μετά από περίπου 45 λεπτά (αν και είναι καλύτερα να το αφήσετε λίγο περισσότερο) ξεπλύνετε τη μάσκα τελείως.

Μάσκα Μαλλιών με Βότανα

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η μάσκα βασίζεται σε βότανα. Για να τη φτιάξετε, χρειάζεστε ξερά φύλλα χαμομηλιού, τσουκνίδας και σημύδας. Πρώτον, επιλέξτε το λάδι βάσης – σιγουρευτείτε ότι είναι αυτό που έχουν ανάγκη τα μαλλιά σας, για παράδειγμα αμυγδαλέλαιο, αργανέλαιο, έλαιο χοχόμπα ή λιναρέλαιο. Μετά ρίξτε σε ένα μπολ ένα τέταρτο του φλυτζανιού λάδι της προτίμησης σας και μερικές σταγόνες λάδι δενδρολίβανου. Τρίψτε το μείγμα στα μαλλιά και τυλίξτε τα με μια ζεστή πετσέτα. Τα μαλλιά σας είναι έτοιμα για λούσιμο μετά από μια ώρα.

Μάσκα Μαλλιών Αλόης

Αναμείξτε φύλλα θρεπτικής αλόης με μισό φλυτζάνι ζεστού νερού. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μελιού και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε στα βρεγμένα μαλλιά και στο κρανίο. Τυλίξτε τα μαλλιά με ένα σκουφάκι μπάνιου και μια πετσέτα και αφήστε το για είκοσι λεπτά. Μετά ξεπλύνετε τα μαλλιά σας.

Μάσκα Μαλλιών Λεμονιού & Καστορέλαιο

Η χρήση καστορέλαιου στα μαλλιά είναι ένας απλός τρόπος να ενεργοποιήσετε την ανάπτυξη τους. Για να εμπλουτίσετε τις ιδιότητες του και να δημιουργήσετε μια θρεπτική μάσκα μαλλιών, προσθέστε χυμό από ένα λεμόνι. Μετά τρίψτε το μείγμα στα μαλλιά και στο κεφάλι. Καλό είναι να κάνετε μασάζ για δύο λεπτά. Πιάστε τα μαλλιά σας και καλύψτε τα με ένα σκουφάκι μπάνιου και μια πετσέτα. Μετά από μισή ώρα μπορείτε να λουστείτε.

Μάσκα Μαλλιών Αβοκάντο

Τα θετικά αποτελέσματα του λαδιού αβοκάντο είναι αρκετά δημοφιλή και τα εκτιμούν πολλοί. Ένα φρέσκο αβοκάντο και ένα λαδάκι μπορούν να αποτελέσουν την τέλεια βάση για τη χειροποίητη μάσκα μαλλιών. Πάρτε ένα ώριμο αβοκάντο και αναμείξτε το με ένα πιρούνι για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μετά, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λαδιού (ωστόσο εάν τα μαλλιά σας δεν θέλουν το λάδι αβοκάντο, χρησιμοποιήστε κάτι άλλο) και προσθέστε έναν κρόκο αυγού. Άλλο ένα προαιρετικό συστατικό είναι ένα κουταλάκι γλυκερόλης. Αφήστε τη μάσκα στο κεφάλι για περίπου δεκαπέντε λεπτά και μετά ξεπλύνετε με ένα ήπιο σαμπουάν.