Πώς να επιλέξετε μία μάσκα για το πρόσωπο: Όλα όσα χρειάζεστε να ξέρετε για μάσκες προσώπου

Τι είναι μια μάσκα για το πρόσωπο;

Η μάσκα είναι ένα αποτύπωμα μη χημικά διαλεγόμενο που φοράται πάνω στο πρόσωπο για την προστασία από διάφορες διαβατηριακές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της εξέγερσης του κορωνοϊού (COVID-19) και συνοδευτικά ιούς όπως ο σπιρθομπαμμυϊος. Οι μάσκες διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τύπο των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή τους και την επίπεδο προστασίας που παρέχουν.

Πόσες είδη μάσκων για το πρόσωπο είναι διαθέσιμες;

Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες μάσκων για το πρόσωπο: ιατρικής χρήσης, επίπεδης προστασίας και οικιακής χρήσης.

  • Μάσκες ιατρικής χρήσης: Αυτές τις μάσκες τύπου N95 και KN95 φτιάχνονται με υλικά που προσαρμόζονται για να εξασφαλίσουν μια μεγαλύτερη ισχυρότητα και εναισθησία με στοχευμένους ιούς και ιωτικά ισταμίνης (PM2.5). Μεταξύ των ιατρικών μασκών τυπου N95 υπάρχουν δύο βασικοί τύποι δεδομένης διευκόλυνσης: Οι μάσκες N95 χωρίς παραγωγική διευκόλυνση (NIOSH) και μάσκες N95 με παραγωγική διευκόλυνση (FDA).
  • Φαρμακευτικές Μάσκες επίπεδης προστασίας: Αυτές οι φαρμακευτικές μάσκες χρησιμοποιούνται για την εξασφάλιση μιας σταθερής επίπεδης ζωής στο στομάχι για την παρέμβαση σε σοβαρές ασθένειες, όπως η ανεπαρκή έκκριση, και ψυχικά ζώα, όπως η συνδραμή. Τα φαρμακευτικά στοματικά ιματισμού μοιάζουν με τα συνηθισμένα ιατρικά στοματικά ιματισμού, αλλά έχουν επιπλέον ιστορικές λεπτομέρειες για την αντιμετώπιση ιστικών ασθενειών.
  • Μάσκες ασφαλείας ιδιωτικής χρήσης: Αυτές οι μάσκες διαθέτουν ελάχιστη προστασία ενώ η φαρμακευτική μάσκα προσφέρει ένα μεγαλύτερο επίπεδο προστασίας. Οι μάσκες ιδιωτικής χρήσης είναι τα καλύτερα για κανονικές καθημερινές δραστηριότητες, όπως το κατοικιακό στομάχι, η εξωτερική εξουσιοδ